Sandnes burde få mer honnør for sitt kulturengasjement

Sandnes er kjent for sykkelproduksjon og i de senere år forskning og olje, men de burde få mer anerkjennelse for alt det harde arbeidet innen kultur. Kommunen har i mange år satset svært sterkt på kultur, for både unge og voksne. Dette har resultert i et svært aktivt kulturliv. Det frivillige kulturlivet er ikke bare stort, men også bredt så mange stemmer får delta.

Et godt kulturliv starter med de yngre og derfor var Sandnes tidlig ute med å etablere en musikkskole så de yngre får lov til å prøve instrumenter og bli kjent med musikk.

Det var også her jeg ble forelsket i musikk. Jeg driver ikke med musikk profesjonelt, men det fortsetter å være svært viktig i min hverdag. Det samme er kulturlivet. Muligheten til å gå på kino, konserter og utstillinger av forskjellig slag. Alt i Sandes.

Jeg synes derfor Sandnes også bør være kjent som en av de største kulturbyene i Norge. Kommunen har også vunnet flere priser for dette arbeidet, blant annet prisen ”Årets kulturkommune i Rogaland” som de fikk i 2001. Kommunen samarbeider med andre kommuner i nærheten og har vært med på åpningen av et regionalt vitenskapssenter ”Vitenfabrikken”. Sammen med Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune hadde regionen status som Europeisk kulturhovedstad i 2008.

Selv er jeg en svært aktiv bruker av Sandnes bibliotek sammen med mine barn. Dette er et av de beste bibliotekene jeg har vært på og ligger i kulturhuset. Her er Sandnes librarydet ofte mye annet å se på og oppleve, så vi pleier også å bruke litt tid i kulturhuset som er tilpasset utforskende barn i alle aldre. For meg er muligheten til å introdusere mine barn til forskjellig kultur, bilder, bøker, kunst og mye mer en svært viktig grunn til å elske denne byen. Dette er en viktig grunn til at jeg har valgt å etablere min familie i Sandnes. For selv om mine røtter er godt plantet i Sandnes, så ville jeg ikke kunne bo her med min familie uten et godt kulturtilbud.