Fotball, fotball og enda mer fotball

Fotball er ikke bare en hobby, det er hele livet! I alle fall for en fotballentusiast. Så for meg har det alltid vært viktig at det er et aktivt fotball miljø der jeg skal etablere familien min. Selvsagt må det også være jobb muligheter og boliger, men når begge foreldrene er lærere så er det mange muligheter. Ingen av oss hadde noen erfaring med Sandnes fra før av, men vi har alltid vært eventyrlystne og har lyst til å prøve noe nytt.

I Sandnes er det sentrale fotballaget Sandnes Ulf. De har vært med i eliteserien, og jobber hafootball Sandnes Ulfrdt for å komme opp på et høyt nivå igjen. Dette fotballaget har forstått hvor viktig det er å jobbe med å få nye spillere inn på topplagene. Så de har den største barne- og ungdomsavdelingen i kommunen. Her får barn i alle aldre muligheten til å prøve seg på fotball og trening. Foreldre trekkes inn som ressurspersoner og er både i loddsalg og alt annet som er nødvendig. Dette er vanlig, men jeg synes måten denne klubben gjør det på er utrolig. Det eksisterer en åpenhet og en måte å ønske nykommerne velkommen på. Som innflytter er dette selvsagt viktig, for man trenger å bli ønsket velkommen.

Miljøet rundt fotballen er fantastisk og dette var en av de viktigste grunnene til at vi valgte å kjøpe hus og etablere oss her. Vi har flere barn som alle er involvert i fotball eller i friidrett. Det må sies at selv om fotballen var den viktigste grunnen til at vi etablerte oss her, så er det helt klart at det også var andre grunner til at vi valgte å bosette oss i kommunen. Boligmarkedet er åpent, det er flere naturområder vi kan boltre oss i og ikke minst så tilbyr kommunen flere spennende kulturopplevelser.